Gyártók

H-2092 Budakeszi, Telki út. Tel./Fax.: 06-23-452-868, E-mail: budakesziepitoanyag@gmail.com

Üdvözlünk Webáruházunkban!

PÁLYÁZATOK

GINOP-1.2.2-16-2017-01679 "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacításbővítő beruházásainak  támogatása"

Projekt neve: "A Budakeszi Építőanyag Kft. kapacításbővítő beruházása gépbeszerzésen keresztül."

Kedvezményezett: Budakeszi Építőanyag Kereskedelmi, Fuvarozó és Szolgáltató Kft. 4150 Püspökladány, 512/3 hrsz.

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg

 

• a szerződött támogatás összege,  30 095 000 Ft.
• a támogatás mértéke (%-ban),      50
• a projekt tartalmának bemutatása:

A megvalósult  projekt célja  a vállalkozás kapacitásának, piaci pozíciójának, versenyképességének növelése, amit a kijelölt fejlesztési stratégiának megfelelően a technológia fejlesztésével - új csúcstechnológiát képviselő, a legmodernebb technológiával felszerelt lánctalpas kotrógép, minikotró és homlokrakodó megvásárlásával, üzembeállításával - kívántunk megvalósítani.

A gépek üzembe helyezéséhez, üzemeltetéséhez megfelelő tudás és tapasztalat, és a projekt megvalósításához szükséges saját forrás rendelkezésre állt. Több helyről kértünk árajánlatot, megvizsgáltuk a hazai és környező országok kereskedőinek kínálatát, míg választásunk a kiváló minőségű, alacsony szervizigényű és értéktartó Doosan DX225LC-5 lánctalpas kotrógépre, az Atlas-Weykor AR60 homlokrakodóra és a Bobcat E35 minikotróra esett.

A projekt az elhúzódó értékelési szakasz következtében a tervezetthez képest később, 2017 09 30-án, az Atlas Weycor AR60 homlokrakodó és a Bobcat E35 minikotró megrendelésével kezdődött el, 2018.02.02-én a lánctalpas kotrógép üzembe helyezésével fejeződött be. A projekt megvalósítása során probléma nem merült fel. Az új gépek üzembeállításával létrejövő kapacitásbővülés lehetővé teszi a meglévő piaci igények kielégítését, új piacok meghódítását.

A többletbevételnek a vállalkozásba történő visszaforgatásával kiküszöbölhetők a további gyengeségek, ezáltal elősegítve a vállalkozás piaci pozíciójának, valamint versenyképességének javulását. A projekt a fentieken kívül új munkahelyek létrehozásával hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez, figyelembe veszi a horizontális politikákat, növeli az esélyegyenlőséget, redukálja a környezet terheltségét.
A projekt elvárt eredménye: a vállalkozás fejlesztése, kapacitásának növelése, a munkavállalók megtartása, új munkavállaló foglalkoztatása, új piacok szerzése és a versenyképesség növelése. Cégünk vállalta, hogy a projekt fizikai befejezési évét közvetlenül követő két üzleti évben az éves nettó árbevétel növekménye a projekt fizikai befejezési évét közvetlenül követő két üzleti év alatt összesen eléri a támogatási összeget,
A projekt mind a vállalkozáson belül, mind azon kívül új projekteket generálva teljes mértékben eleget tesz a célcsoportok elvárásainak, így sikeressége és hosszú távú fenntarthatósága biztosított. 
 

 

GINOP-1.2.2-15-2015-00922

Projekt neve: A Budakeszi Építőanyag Kft. kapacításbővítő beruházása

Kedvezményezett: Budakeszi Építőanyag Kft.  4150 Püspökladány, 512/3 Hrsz.

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Végrehajtásáért

Felelős Helyettes Államtitkárság

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg
 

 

• a szerződött támogatás összege,  34 765 500 Ft.
• a támogatás mértéke (%-ban),      50%
• a projekt tartalmának bemutatása:

A megvalósult  projekt célja  a vállalkozás kapacitásának, piaci pozíciójának, versenyképességének növelése, amit a kijelölt fejlesztési stratégiának megfelelően a technológia fejlesztésével - új csúcstechnológiát képviselő, a legmodernebb technológiával felszerelt nehéz rosta osztályozógép megvásárlásával, üzembeállításával - kívántunk megvalósítani. A gép üzembe helyezéséhez, üzemeltetéséhez megfelelő tudás és tapasztalat, és a projekt megvalósításához szükséges saját forrás rendelkezésre állt. Több helyről kértünk árajánlatot, megvizsgáltuk a hazai és környező országok kereskedőinek kínálatát, míg választásunk a kiváló minőségű, alacsony szervizigényű és értéktartó SANDVIK QE341 nehézrosta osztályozógépre esett.

A projekt az elhúzódó értékelési szakasz következtében a tervezetthez majdnem  egy évvel később      új szállítóval és új megvalósítási helyszínen 2016 október 6-án, a berendezés megrendelésével kezdődött el, 2016 november 15-én az üzembehelyezéssel fejeződött be. A projekt megvalósítása során probléma nem merült fel. Az új gép üzembeállításával létrejövő kapacitásbővülés lehetővé teszi a meglévő piaci igények kielégítését, új piacok meghódítását. A többletbevételnek a vállalkozásba történő visszaforgatásával kiküszöbölhetők a további gyengeségek, ezáltal elősegítve a vállalkozás piaci pozíciójának, valamint versenyképességének javulását. A projekt a fentieken kívül új munkahelyek létrehozásával hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez, figyelembe veszi a horizontális politikákat, növeli az esélyegyenlőséget, redukálja a környezet terheltségét. A projekt mind a vállalkozáson belül, mind azon kívül új projekteket generálva teljes mértékben eleget tesz a célcsoportok elvárásainak, így sikeressége és hosszú távú fenntarthatósága biztosított. A megvásárolt eszköz hasznosításának várható eredményei a következők: több, mint 10 %-kal növekvő árbevétel és személyi ráfordítás, megtartott létszám, jó minőségű produktum.


• a projekt tervezett befejezési dátuma:  2016.11.15